Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα κομμάτι μου πονά και ένα κομμάτι μου ζητά..


Με Φόρεσε για να τη βοηθήσω στη μικρή μάχη, αυτής της εβδομάδας που ξεκίνησε. Της υποσχέθηκα να νικήσουμε αυτή τη φορά. Μόνο για μία φορά, να μην αφήσω το μυαλό της ελεύθερο στα τρελά του παιχνίδια. Να δοκιμάσει να μην παρασυρθεί. Να δει πώς είναι να έχεις τον έλεγχο, όχι να καταπιεστεί (αυτό ξέρει τόσο καλά να το κάνει), μονάχα να βάλει ένα όριο. Φοβάμαι πως έμαθε να κρύβει τα συναισθήματά της τόσο καλά που τελικά αυτό που βλέπουν οι γύρω της είναι έναν άλλο άνθρωπο.Όταν είναι με κόσμο προσποιείται πως είναι καλά και χαμογελά. Μόνο εκείνη ξέρει πόση δύναμη χρειάζεται για να φορέσει αυτό το ψεύτικο χαμόγελο, αλλά δεν θέλει να είναι βάρος σε κανέναν. Σταμάτησε να μιλάει στους φίλους της, δεν θέλει να τους κουράζει άλλο με το να την βλέπουν να κάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έγραφε όσο συχνά ήθελε εδώ..
Το βράδυ πριν φύγει εκείνος για ταξίδι μάλωσαν πολύ άσχημα .. του είπε πράγματα που είχε τόσο καιρό μέσα της  που ούτε φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσε να τα βγάλει προς τα έξω. Σχεδόν  τον  μίσησε  γιατί είχε μπλοκάρει  τους δρόμους  της καρδιάς της  μ’ έναν  απελπισμένο μονομερή έρωτα καταδικασμένο απο την ανεπάρκεια του...

 Ξημέρωσε.
Κατάφερε να κοιμηθεί σχεδόν 2 ώρες.
 Έχει ένα μήνυμα στο κινητό της.
Λέει.. «Δεν θέλω να σε βγάλω από τη ζωή μου.. αλλά αν αυτό επιλέξεις θα το σεβαστώ.»
Έμεινε ξαπλωμένη  στο κρεβάτι.
Άφησε ένα δάκρυ να κυλίσει, μόνο ένα.
Έπειτα σκούπισε το πρόσωπο της και μου είπε:
«Ένα κομμάτι μου πονάει και ένα κομμάτι μου ζητά. Και τα δύο φοβούνται. Ο φόβος είναι ο χειρότερος οδηγός. Δεν τον ακούω πάντα, αλλά οι φορές που δεν ακούω τίποτε άλλο πέρα από αυτόν με φέρνουν πάντα σε αδιέξοδο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι βιώνω ένα τέλος, ένα τέλος που σκέφτηκα, σχεδίασα, προετοίμασα, αλλά δεν βρίσκω το θάρρος να το ξεστομίσω.
Ένας στίχος του Καβάφη στριφογυρίζει από χθες στο νου μου.           "Σ' έπλασα ωραίο κ' αισθηματικό". Και είναι όμορφο να έρχεται να σε βρίσκει η τέχνη που αγάπησες και να προσγειώνεται με τον πιο ταιριαστό τρόπο στη δική σου, άτεχνη πραγματικότητα.»

Παύση.
 Μου χαμογελά. Άλλο ένα δάκρυ κύλισε.
Ξανασκούπισε το πρόσωπο της.

Συνεχίζει:
«Μάλωσε με!
Πες μου: άρχισες πάλι να σπαταλάς φαιά ουσία στο απόλυτο τίποτα, στο απόλυτα δικό σου φτιαγμένο παραμύθι;  Εσύ που χρειάζεσαι μια αιωνιότητα για να πεις “αντίο” και μια στιγμή για να πεις “καλώς ήρθες πάλι”. Πες μου: δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις και αυτό που θέλεις δεν το ξέρεις, πες μου για να σου πω ξανά πόσο ξεκάθαρο είναι μέσα μου αυτό που θέλω και πως έχει και πρόσωπο, το πιο λαμπερό του κόσμου όλου. Και μετά πλάνεψέ με πάλι, να ξεχαστώ από τον εαυτό μου, να πω έπεσα έξω, δεν υπάρχει όλο αυτό που έφτιαξα, είναι δικό μου, μόνο μέσα μου υπάρχει. Μάλωσέ με, πρώτη εγώ στο ζητάω.
Αλλά να ξέρεις αυτό που εγώ προσπαθώ να μην σκέφτομαι: πως τα αληθινά, δυνατά, ουσιαστικά μου “θέλω”, πάντα με ισοπέδωναν, πάντα έκλεβαν την παράσταση από μένα και κυριαρχούσαν στη ζωή μου. Κι ας φαινόταν αλλιώς, για χρόνια αλλιώς. Κι ας προσπαθούσες να με πείσεις πως, όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, πέφτεις έξω. Αλλά την πιο βαθειά μου επιθυμία, όλα τα λόγια του κόσμου, όλα τα πρόσωπα και οι στιγμές, δεν την νικούν. Λίγο στην άκρη τη βάζουν, λίγο την κοιμίζουν, για να ξυπνήσει πιο δυνατή στην επόμενη αφορμή.»


 Εκείνος θα επέστρεφε τη Δευτέρα.
Τελικά της είπα: « Κοιμήσου …»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για εμένα μιλάς; :)

Οι μακροχρόνιες σχέσεις τα έχουν αυτά, και χειρότερα μη σου πω
Πρέπει να πας ένα βήμα πιο κάτω για έρθει το τέλος, πολύ κάτω...

Dee Dee είπε...

Ηρθα αλλα δεν εχω να σου πω κατι που θα βοηθησει.
Οσο βρισκεις εσυ δικαιολογιες και το απολαμβανεις, εμας μας περισσευει :)
Εσυ θελουμε να εισαι καλα :)
Κι εσυ ξερεις καλυτερα απο τον καθενα πως θα το καταφερεις!!

Καλη εβδομαδα φιλεναδα!!!

Katerina... είπε...

...Ανώνυμος...

Δεν ξέρω αν θέλω να πάω πιο κάτω..
Δεν έχω δυνάμεις πια..

...Dee Dee...

Νομίζω οτι για κάποιο λόγο τιμωρώ τον εαυτό μου.. δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά αυτό που μου συμβαίνει..
Καλή εβδομάδα!! αν και καθυστερημένα :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email