Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Still waiting..

Δύσκολο να είσαι μαύρο πιόνι και να περιμένεις την πρώτη κίνηση..

2 σχόλια:

siren girl είπε...

δεν νομιζω οτι εχεις αδικο..

Jade είπε...

Η κίνηση του μαύρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη κίνηση.. Και η τρίτη κίνηση, του λευκού, που έρχεται σε συνέχεια της πρώτης πρέπει πάντα να υπολογίζει και τη δεύτερη κίνηση, αυτή δηλαδή του μαύρου, και πάει λέγοντας.. Υπάρχει δηλαδή μια σχέση αλληλεξάρτησης εξ αρχής η οποία καθιστά πολύ δύσκολη και τη θέση του λευκού ο οποίος έχει τα ηνία..
Τουλάχιστον ο μαύρος μπορεί να σκεφτεί πριν παίξει ο λευκός και να σκεφτεί άλλο τόσο και μετά την πρώτη κίνηση, ενώ ο λευκός? Ο λευκός πρέπει να σκεφτεί πριν παίξει και απλά να πάρει το ρίσκο.. Οπότε ας μην υποτιμάμε τη θέση του από άποψη δυσκολίας..

Δε διαφωνώ, απλώς συμπληρώνω-υπενθυμίζω.. :)


Αυτόν τον καιρό υπάρχει μια περίεργη, ξαφνική διάθεση του κόσμου εδώ στην Κέρκυρα για σκάκι.. Πάνε (με συγχωρείς πηγαίνουν :P) όλοι σ' ένα συγκεκριμένο μέρος και κάθε μεσημέρι παίζουν, άλλοι με σκοπό να μάθουν και άλλοι με σκοπό να μάθουν σ' αυτούς που δε ξέρουν. (Από βδομάδα θαρρώ θα τους ακολουθήσω και εγώ διότι ακόμη έχω κάτι εργασίες να παραδόσω..) Όπως και να 'χει το φαινόμενο αυτό είχε ξανά παρουσιαστεί και πέρσι τέτοια εποχή και ακόμη δεν έχω καταλάβει-ορίσει τη σύνδεση της εποχής με το σκάκι.. Περίεργο όμως..

Καλή σου μέρα,
ασπρόμαυρη.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email